Divers Night 2021


Start:
2021-11-06
19:00
Slut:
2021-11-06
21:00
Dykledare:
Fredrik Liljeblad
Båtförare:
Svårighetsgrad: Lätt
Maxdjup: 12 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Nu är det dags för den årliga världsspännande eventet med Divers Night.

Jag hoppas att så många som möjligt kan hänga med på detta härliga kvällsdyksevenemang. Förra året var det 1058 dykare på 158 dyksajter i 24 länder som var under ytan klockan 20:20.

Eftersom det nu är 2021, så vi startar dyket kl 20:00, så alla hinner i och kan vara under vattnet kl 20:21.

Samling på Ön Mellan 19:00-19:30, Sen kör vi lite briefing 19:40, och går igenom dyket för att vara klara till kl 20:00.

Packa med lampor (jag har några extra att låna ut om det skulle krisa för någon) så kör vi på Ön som vanligt, där kommer säkert vara andra klubbar där också.

Mer info här: https://www.diversnight.com/

Jag kommer finnas på klubben från 18:30, där är lite att förberreda, hjälp kanske kan behövas också lite beroende åp hur många vi blir, men vi blev många förra året. Så pinga gärna mig.

 

Uppdatering: 6-Nov-20:21

Det kan bli lite småblåsigt i byarna, så det kanske inte går på utsidan, isåfall kör vi på insidan.

 

m.v.h.

/ Fredrik Liljeblad

Från igångsplatsen kan man dyka både åt norr eller söder, Djuplinjer på 7 och 9 meter gör denna dykplats väldigt lättdykt. Norrut mot pilonerna kan vara spännande men undvik dessa om sportfiskare använder dem, söderut kommer man till två vrak och en fin gräsklippare. Rakt nedanför hittar man en massa skrot; toalettstol, vägskyltar, träningscykel osv.

Massor att upptäcka för dem som har tålamod, tar det lungt och håller ögonen öppna. Bra övningsplatser finns nära igångsplatsen med småsten på 5-6 meters djup. Lämplig för fridykning.

Vägbeskrivning:
Precis efterhamnbassängen tar ni till höger och kör rakt fram tills ni kommer tillhavet. Vid igångsplatsen finns en stor cement/metall klump och sedan ser ni en trappa.

Dykbeskrivning:

Underytan har du 2 platåer, en på 3-4m med stenbotten som man kan sitta påutan att det slammar upp särskillt mycket och en på 9-10m med alg/lerbotten som slammar väldigt mycket om man sätter sig ner.

Frånigångsplatsen kan man välja att simma åt vänster eller höger. Åtvänster finns det ett vrak av en gammal tullkryssare som hette "SpaderDam" som "råkade" sjunka under bogsering. För att hitta till vraket sågå ner till den andra platån, vid motionscykeln, giraffen ochvägskylten och följ kanten söderut (på din vänstersida) i ca 10min ochdu simmar rakt på det.

Simmar du åt höger kommer du att kommatill kajfundamenten och kan simma runt dessa. Tänk på att det kanfinnas risk att dykare fastnar i linor och drag om det finns mångafiskar uppe på kajen.

Att tänka på:
Skånes mest välbesökta dykplats så det finns ofta en hel del dykare som ska samsas om en liten plats.

Det finns två armeringsjärn som sticker upp ur marken precisvid igångsplatsen, flera personer har punkterat sina torrdräkter pådenna. Den ena är precis framför den stora stenen och den andra är några meter till vänster när man går ner för trappan

För aktuellt väder i Limhamn kolla in: http://www.limhamns-skeppshandel.se/weather/index.html

 

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.