Väjern


Start:
2022-08-19
17:00
Slut:
2022-08-21
16:30
Dykledare:
Alf Larsen
Båtförare:
Svårighetsgrad: Medel
Maxdjup: 39 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Välkommen till årets andra utfärd till Väjern och ÖSDK:s klubbstuga.

Max antal deltagare är satt till 22 st. Det är det max antal dykare de kan ta med ut med deras tre båtar.

Dyker gör vi fredag kväll kl 18, så vill man med då måste man vara där lite tidigare. På lördagen blir det förmiddags-, eftermiddags- och kvällsdyk. På lördagen återvänder vi till klubbstugan mellan förmiddags och eftermiddagsdyken eftersom dykplatserna inte ligger mer än 15-20 minuter bort. På söndagen dyker vi på förmiddagen innan vi städar och åker hem.

Kostnaden är 1300 kr per person. Avgiften på MSDK:s bankgiro 114-4252 eller via Swich 123 379 53 58. Skriv ”Väjern” i meddelandefältet.

ÖSDK brukar ställa upp med 3-4 hustomtar som sköter allt det praktiska med flaskfyllning, båtkörning m.m.

 

Flaskfyllning

Flaskorna fyller vi på klubbstugan i Väjern. Dyker du med Nitrox eller är RB dykare som behöver Syrgas, prata med hustomtarna då vi är på plats, så fixar dom det. Betalning för Nitrox och syrgas görs direkt till ÖSDK på plats enligt deras prislista. 

 

Mat och inköp:

Vi samordnar och fördelar inköpen. På plats fördelar vi arbetet i grupper för matlagning, servering och diskning. Vi delar på kostnaderna för maten. Hustomtarna är med och betalar för sin del.

 

Personlig packning

Tänk på att ta med egna badlakan, lakan och örngott.

Täcken och kuddar finns på plats.


Samkörning

Vi försöker ordna så att vi kör parvis. 

Vägbeskrivning
http://kartor.eniro.se/m/S9mKN

 

 

Ca ten månad före utfärden kommer ett infomail att skickas till alla anmälda om betalning, arbetsfördelning, samkörning och övrig uppdatering inför utförden.

//Alf

Vi bor i Örebro SDK enkla men trevliga klubbstuga alldeles vid kajkanten. Båtarna tar oss ut i skärgården runt Smögen. Olika svårighetsgrader av dykning kan uppnås från samma plats. Lämplig för fridykning.
Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.