Det traditionella midsommardyket på Kullen


Start:
2022-06-26
08:00
Slut:
2022-06-26
18:00
Dykledare:
Anders Svensson
Båtförare:
Lucas Jönsson
Svårighetsgrad: Medel
Maxdjup: 25 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Det traditionella midsommardyket på Kullen.

Välkomna! Vi träffas på klubben kl. 08:00 för att hjälpas åt att fixa båten, lasta och samåka till Mölle.

Välkomna!

Vägbeskrivning:
Detta är framförallt ett båtdyk men har mangod kondition så är det fullt möjligt att gå ner till Paradis. Om niväljer att gå ; kör först fram till backen upp till fyren och lämna aver utrustning. Parkera sedan på Stora parkeringen. Ta er utrustning ochfölj asfaltstigen till höger om fyren. En bra bit ner tar ni förstastigen till höger och följer den hela vägen ner till Paradis. Sistadelen ner till vattnet innebär några meters klättring.

Dykbeskrivning:
En klippa som brukar kallas Paradisönsticker upp ur vattnet ett par meter från land och bildar en litenkanal. Denna kanalen sprudlar av liv sommartid och på vårkanten kan manhär se ett tretiotal kantnålar på bara ett par kvadratmeter. Väldigtfint för snorkling och avslutning på dyk.

Vilkenriktning man än dyker åt så är det härlig dykning. Min egna favorit äratt dyka västerut eftersom där är väldigt fina väggar och man kan oftase hummer i skrevorna.

Utanför ön sluttar det brant neråt till en ca25 meter och det är en varierande botten med stora stenbumlingar,väggar och platåer. Det finns en hel del skrevor så det kan vara storidé att ta med lampan.

Österut är det lite grundare och där är det de mysiga vikarna som är attraktionen.

Vartman än dyker så är djurlivet rikt och det är god chans att se hummer,krabbtaska, torsk, multe mm. På ett och samma nattdyk såg jag här enklättrande "jätte"hummer, en tångsnärta (hane) och en ringbuk. De tvåsenare arterna har jag inte sett på något annat ställe.

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.