MSDK och Världsmiljödagen


Start:
2022-06-05
10:00
Slut:
2022-06-05
15:00
Ansvarig:
Alf Larsen
Båtförare:
Svårighetsgrad:
Maxdjup: meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Den 5 juni är av FN utsedd till världsnaturdagen. I Öresundsregionen uppmärksammas detta genom att naturum Öresund, Naturskyddsföreningen i Skåne och Danmarks Naturfredningsforening bjuder in föreningar, organisationer, företag och allmänhet till att visa upp den unika marina miljö som förenar Sverige och Danmark och möjliggöra för människor att på olika sätt uppleva och lära sig mer om Öresund. Se mer info på https://www.naturumoresund.se/oresund.

Även vi på MSDK vill deltaga i detta evenemang och därigenom visa upp vår fina verksamhet. Detta gör vi bäst genom att visa bilder och filmer från våra dykupplevelser vid Ön och på Öresund och är tillgängliga för att berätta om vad det är vi ser och upplever under ytan, det marina livet och om dykning och klubben i allmänhet.

Vi kommer att finnas på Naturum Öresund (Marint Kunskapscenter) mellan kl 11-15 den 5 juni. Samling kl 10 så vi hinner förbereda och få sakerna i ordning också.

Planering om detaljerna pågår tillsammans med Naturum.

MSDK:s planerade upplägg är:

  • Visning av dykfilmer från Öresund på bidlskärm
  • Bildspel med bilder våra bilder av det marina livet i Öresund
  • A3 posters med kort info om dykning och eventuellt andra teman
  • Frågestort om dykning och det marina livet
  • Ha med flaska, bcd och regulatorer som rekvisita
  • Finnas på plats för att berätta, förklara och svara på frågor.
Lämpligen är vi 3 MSDK:are på plats hela tiden, och det är kul om vi kan vara flera som löser av varandra.

//Alf

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.