Grundkurs teknisk dykning


Start:
2022-08-06
08:30
Slut:
2022-08-08
18:00
Ansvarig:
Båtförare:
Svårighetsgrad: Lätt
Maxdjup: 12 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Hej!

Den 6-9 Augusti hålls en grundkurs i teknisk dykning och är öppen för alla MSDK-medlemmar. Kursen varvar dyk, övningar och teori och hålls i MSDKs lokaler samt ute på Ön.

För mer information och anmälan, maila info@msdk.se

Kursledare: Annika Persson
Kostnad för kursen: 6495kr + $95 registeringsavgift.
Kursen genomförs med min 2, max 4 personer.Lite mer information och krav:

The course is suitable for all divers, whether you are recently certified or experienced. For
the regular sport diver, the course will help to develop skills and provide comfort,
competence and confidence in the water.

• Must be at least 16 years old and non-smoker
• Certified at minimum basic course level (eg. PADI, CMAS, IANTD, GUE etc)
• Dry suit experience
• Basic English. This class is in Swedish but the materials are in English
• Member of MSDK

Equipment Requirements
• Bottles: single- or double set
• Valves: Long house on primary valve
• Back plate and whole harness with 5 D-rings and crotch strap
• BCD: Wing, without bungee. Size shall be adapted to the bottle(s) used
• At least one bottomtimer and compass
• Low-volume masks and fixed / rigid flippers without splitting
• At least one knife / scissors
• Wet notes
• Backup mask
• SMB with spool
• Dry suit and suitable undergarment

Tech equipment in addition to standard equipment: (needed for tech pass)
• Doubletanks with manifold and isolator valve.
• Primiary light for technical diving
• Two backup lights with twist-on/-off

Från igångsplatsen kan man dyka både åt norr eller söder, Djuplinjer på 7 och 9 meter gör denna dykplats väldigt lättdykt. Norrut mot pilonerna kan vara spännande men undvik dessa om sportfiskare använder dem, söderut kommer man till två vrak och en fin gräsklippare. Rakt nedanför hittar man en massa skrot; toalettstol, vägskyltar, träningscykel osv.

Massor att upptäcka för dem som har tålamod, tar det lungt och håller ögonen öppna. Bra övningsplatser finns nära igångsplatsen med småsten på 5-6 meters djup. Lämplig för fridykning.

Vägbeskrivning:
Precis efterhamnbassängen tar ni till höger och kör rakt fram tills ni kommer tillhavet. Vid igångsplatsen finns en stor cement/metall klump och sedan ser ni en trappa.

Dykbeskrivning:

Underytan har du 2 platåer, en på 3-4m med stenbotten som man kan sitta påutan att det slammar upp särskillt mycket och en på 9-10m med alg/lerbotten som slammar väldigt mycket om man sätter sig ner.

Frånigångsplatsen kan man välja att simma åt vänster eller höger. Åtvänster finns det ett vrak av en gammal tullkryssare som hette "SpaderDam" som "råkade" sjunka under bogsering. För att hitta till vraket sågå ner till den andra platån, vid motionscykeln, giraffen ochvägskylten och följ kanten söderut (på din vänstersida) i ca 10min ochdu simmar rakt på det.

Simmar du åt höger kommer du att kommatill kajfundamenten och kan simma runt dessa. Tänk på att det kanfinnas risk att dykare fastnar i linor och drag om det finns mångafiskar uppe på kajen.

Att tänka på:
Skånes mest välbesökta dykplats så det finns ofta en hel del dykare som ska samsas om en liten plats.

Det finns två armeringsjärn som sticker upp ur marken precisvid igångsplatsen, flera personer har punkterat sina torrdräkter pådenna. Den ena är precis framför den stora stenen och den andra är några meter till vänster när man går ner för trappan

För aktuellt väder i Limhamn kolla in: http://www.limhamns-skeppshandel.se/weather/index.html

 

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.