Väjern *** Inställt ***


Start:
2023-08-18
16:00
Slut:
2023-08-20
14:00
Dykledare:
Joakim Gullstrand
Båtförare:
Svårighetsgrad: Medel
Maxdjup: 39 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Uppdatering 2/8

Tyvärr har vi alldeles för få deltagare denna gång och därmed ställer vi in Väjern denna höst och återkommer med nya krafter under våren 2024. 

/joakim

 

Uppdatering 31/7

Vi börjar bli färre än 10 vilket innebär att kostnaderna för varje deltagare ökar till mer än 1600kr då vi måste betala för minst 10 personer. Än så länge har endast tre svarat att de kommer genom att fylla i enkäten. Men det finns en smärtgräns för hur dyrt det får bli.

Jag hoppas därmed att alla som inte har bokat av sig innan fredag följer med och även om personen inte följer med så behöver den betala in för att övriga som åker inte får oförväntade kostnader.

/joakim

Väjern 18-20 augusti 2023

Max antal deltagare är 22. Det är det max antal dykare de kan ta med ut med ÖSDK:s tre båtar.

ÖSDK:s hustomtarna (2-4 st) brukar vara på plats från fredag e.m.

 

Dykningen

 

Vi dyker inomskärs i Smögens skärgård. Dykplatserna inte ligger mer än 15-20 minuter bort.

Fredag: kvällsdyk kl 18, så vill man med då måste man vara där lite tidigare.

Lördag: förmiddags-, eftermiddags- och kvällsdyk. På lördagen återvänder vi till klubbstugan mellan förmiddags och eftermiddagsdyken.

Söndag: Vi dyker på förmiddagen innan vi städar och åker hem.

Vi hjälps åt att upprätthålla DL/bitrDL rollerna.

Flaskorna fyller vi på klubbstugan i Väjern. Hustomtarna ombesörjer all flaskfyllning under tiden vi äter och vilar oss mellan dyken. Dyker du med Nitrox eller är RB dykare som behöver Syrgas, prata med hustomtarna då vi är på plats, så fixar dom det. Betalning för Nitrox och syrgas görs direkt till ÖSDK på plats enligt deras prislista.

 

Betalning

Kostnaden är 1600 kr per person. Betala in avgiften på MSDK:s bankgiro 114-4252 eller via Swich 123 379 53 58. Skriv ”Väjern” i meddelandefältet.

Vänligen betala avgiften så snart ni kan! MSDK behöver få in betalningarna från alla innan vi kan betala ÖSDK. Inbetalningen till ÖSDK måste vara dom tillhanda innan vi anländer den 18/8.

 

Mat och inköp:

Det finns två spisar med ugn. 2 mikrougnar, vattenkokare och hyfsat med kastruller och köksredskap. Det finns också två vaskar, men ingen diskmaskin. Det finns en kyl per sovrum. Det är ganska trångt i köket och små arbetsytor. Det är därför bra om ni har mat som är förberedd så mycket som möjligt hemma så att det i princip endast att värma på plats.

För inköp och förberedelser och för att förenkla hanteringen på plats samordnar vi oss och delar upp arbetet i matgrupper. 

För lunch och middag på lördagen, ha gärna färdiglagade rätter som är enkelt/snabbt att göra i ordning då vi är på Väjern. Tänk också på att ordna måltidsdryck. Eventuell öl och vin tas med efter eget personligt behov. Glöm inte att räkna med mat åt hustomtar från ÖSDK också.

Till lunch, söndag, före avfärd, köper vi inget utan äter vi upp resterna från tidigare måltider.

Vi delar på kostnaderna för maten. Hustomtarna är med och betalar för sin del i de fall de vill ingå i vår kosthållning.

 

Personlig packning

Tänk på att ta med egna badlakan, lakan och örngott.

Täcken och kuddar finns på plats.


Det är också bra att ha med inneskor så att vi inte släpar in en massa grus där vi ska bo.

Varma kläder och bra skor eller stövlar, samt regnkläder är bra att ha med om man vill byta om ute på skären. Badkläder och solskydd kan vara ett bra tips, ifall det är fint väder.

Var och en ansvarar själv för att ha med egna vattenflaskor med dricka ut på skäret. Ta även med personlig plastmugg till kaffet, så behöver vi inte köpa engångsmuggar.

 

Samkörning

Vi försöker ordna så att vi kör parvis.

 

Vägbeskrivning
http://kartor.eniro.se/m/S9mKN

 

Rums fördelning

Gör vi på plats. Det finns 8 st 3 bäddsrum samt ett större sovrum.

 

Städning innan avfärd

Var och en ansvarar för att det egna rummet lämnas snyggt och rent. Hustomtarna gör upp en fördelning, per rum, för de gemensamma ytorna att städa.

Vi bor i Örebro SDK enkla men trevliga klubbstuga alldeles vid kajkanten. Båtarna tar oss ut i skärgården runt Smögen. Olika svårighetsgrader av dykning kan uppnås från samma plats. Lämplig för fridykning.
Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.