Marinbiologidag med tema Öresund


Start:
2024-05-04
09:00
Slut:
2024-05-04
19:00
Dykledare:
Martin Ravensholt
Båtförare:
Conny Kristoffersson
Svårighetsgrad: Lätt
Maxdjup: 0 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Hej!

Vi är idag 13 dykare anmälda till eventet + 1 icke dykare som deltar på föreläsningen + båtförare + dykledare. Jättekul att så många vill deltaga.

Vi låser priset till det som tidigare kommunicerats. 500 kr per person för de som okcså är med på dyk och eftermiddagens genomgång. 250 kr om man bara är med på förmiddagens föreläsning. Denna avgift behöver ni betala in så att den är klybben tillhanda före den 4 maj. Detta görs lämpligen via swish 123 379 53 58, alternativt via Bg 114 - 4252. Märk betalningen "Marinbiologi".

För de som kommer att deltaga på båtdyket tillkommer 300 kr. Totalt tar vi 10 dykare på båten, varav en plats är reserverad för Andreas. Grundprincipen för deltagande i båtdyket är anmälningsordningen, men det är redan klart att någon/några avstår sin plats på båten. Så slutlig fördelning båtdyk/ dyk på Ön gör vi på lördag. Betalning för båtdyket ske i samband med att fördelningen är klar.

I övrigt om upplägget för dagen, se nedan.

//Alf

Hej!

En uppdatering om evenemanget.

Vi träffas på klubben kl 9.00 den 4 maj. Vi plockar ihopa våra grejor, fyller flaskor och gör allt klart inför eftermiddagens dykning.

Föreläsningen med Andreas börjar kl 9.30 och varar till ca 11.30. Vi kommer endast att ha kaffe att bjuda på i samband med föreläsningen, så tänk på att äta frukost innan ni kommer hit.

11.30 till 12.30 har vi lunch samt gör i ordning det sista inför dykningen. Var och en tar med egen lunch. Tänk på att hålla det enkelt, det är begränsat utrymme i köket och mikrovågsugnen blir snabbt en flaskhals om alla ska använda den.

 Vi planerar att gå ut med Brandskär (MSDK 2). Conny Kristoff ersson är båtförare och Martin Ravensholt dykledare. Väder och vind får bestämma dykplats. Ett alternativ för dykningen är bropelarna vid Lernacken. Här är såväl mycket växt- som djurliv, dessutom är det lättdykt.

Vi tar max 10 dykare i båten. Blir vi fler delar vi upp oss så ett gäng gör båtdyk och ett gäng landdyk (på Ön). De som är med på båten betalar 300 kr för båtutfärden.

I fall det blir ett landdyks gäng också så är Alf Larsen dykledare på Ön.

Båten lägger ut kl 12.30. Vi siktar på att dyka mellan kl 13-14 och vara tillbaka på klubben igen ca 15.00.

Därefter samlas vi i klubblokalen och går igen det vi hittat och tagit med från dykningen. Andreas visar och berättar, och vi frågar!

Vi kommer i samband med genomgången av våra fynd även att bjuda på en fika.

Priset är 500 kr per person + 300 kr för båtutförden. Priset kan komma att justeras ned ifall vi blir mer än 12 deltagare. Slutligt pris kommer att meddelas den 1 maj. Avgiften ska vara betald till klubben före den 4 maj.

Om du enbart är intresserad av föreläsningen och bara vill deltaga då är priset 250 kr.

Hälsningar

Alf, Patrik O, Maryam och Martin

 

 

Hej!

Vi  har vi bjudit in marinbiologen Andreas Ljung att deltaga och föreläsa om vad det är för liv och organismer vi kan se och träffa på under ytan i Öresund.

Läs mer om Andreas https://www.instagram.com/ljungphotography_aquaterrica/

Upplägget för dagen:

Föreläsning av Andreas på förmiddagen. Föreläsningen är inriktad på Öresund. Andreas har en idé om att inleda med en miljöjämförelse mellan Öresund och Lysekil och sen gå vidare med artpresentationer. 

Lunch

Eftermiddagsdyk, med uppdrag att leta saker vi hört om på förmiddagen. Dykplats bestäms då beroende på väder och vind.

Åter till MSDK:s klubblokal

Fika och eftersnack. Genomgång av det vi hämtat med hem från havet.

Kostnaden för Andreas är beroende av hur många deltagare vi blir. Minsta antal deltagare för att genomföra detta är 7 stycken! Men uppskattningsvis landar avgiften mellan 300-500 kr per person. Helt beroende av hur många deltagare vi blir.

Gör vi båtdyk på eftermiddagen tillkommer ordinarie avgift för båtutflykt.

//Alf

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.